
- 200g jáhel
- 4 vejce (rozdělené na bílky a žloutky)
- 150g moučkového cukru
- 100g brusinek
- 100g vlašských ořechů
- 1 lžička mleté skořice
- 3 větší jablka
Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přiveďte k varu ¾ litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, brusinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlove hmoty. Pekáč vymažte tukem a vysypte strouhaným kokosem (není nutné). Rozetřete do něj polovinu těsta, rovnoměrně rozložte nastrouhaná jablka a překryjte druhou polovinou těsta. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C.
Komentáře
Okomentovat