Přeskočit na hlavní obsah

O menstruačním kalíšku

Když jsem poprvé slyšela o menstruačním kalíšku, první co mě napadlo při představě, že bych ho měla používat, bylo: "fuj, děkuji, nechci." Nedávno jsem se však náhodou dostala k recenzi jedné slečny, která si ho tak chválila, že jsem se rozhodla ho vyzkoušet taky. A můžu říct, že pro mě nikdy žádná menstruace nebyla lepší a pohodlnější.

tulip cup, the tulip cup, and tulip cup review image

Nějaké vložky a tampony se můžou jít bodnout. Dala bych nobelovku tomu, kdo kalíšek vymyslel! Jo, tak jsem nadšená. Každá víme, že menstruace je opruz a tak strašně omezující, bolavá a špinavá. Ale! S kalíškem je všechno jinak. Už nemusím tisíckrát za den lítat na záchod jen abych se ujistila, že neprotíkám a vše je ok. S kalíškem mi nic nikde nezavazí, nic se mi neposunuje, nehýbe, neodlepuje, nezapáchá, nic nemusím měnit několikrát za den, nemusím myslet na to, že si musím do kabelky přibalit vložku nebo tampon pokaždé, když vyrazím do ulic. Už žádné zakrvácené kalhotky, pyžama, povlečení, tudíž žádný stres z přespání mimo domov z možného trapasu, že se probudíte v cizí posteli v kaluži krve. Je skvělý i při sportování, protože ať dělám, co dělám, vůbec ho necítím. Jediná nevýhoda je jeho zavádění. Poprvé jsem s ním bojovala snad 10 minut a už se na to chtěla vybodnout, ale za celý den klidu a pohody mi těch pár minut nepohody stálo za to. Samozřejmě po několikátém použití se čas zkrátil, jak člověk získá ten správný grift a není to o nic náročnější než používání jiných hygienických potřeb.  Kalíšek stačí vypláchnout tak 1-2x za den, takže ideální do práce, na cestování, bez problémů můžete čůrat i venku za křovím, protože vám nikde nic nečouhá ani z vás netečou hektolitry krve. A dalším bonusem je, že je kalíšek vyrobený ze zdravotnického silikonu, je ekologický a zcela recyklovatelný, takže jeho používáním šetříte i životní prostředí a jako asi největší bonus, který ocení snad každá žena - ušetřená hromada peněz.

bohužel jediná věc, která se nezměnila je tato: 
accurate, blood, and chocolate image 
ale aspoň se pořád máme týden na co vymlouvat že jo :D

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tip na knihu

Nejsem zastánce recenzí a dlouhých rozborů děl. Protože pro ty, kteří už knihu četli, to nemá žádný význam, pokud tedy netouží o přitakání, že přesně, má pravdu anebo o hádku s autorem, protože s obsahem vůbec nesouhlasí a má odlišný názor. Každopádně tohle si můžeme odbít s kamarádkou knihomolkou u sklenky vína a společně se zasmát bez dlouhého čtení recenzí.  Jelikož jsem už přes půl roku doma na nemocenské s omezenými vycházkami a připravuju se na příchod miminka - poprvé v životě jsem měla dostatek času na čtení přesně podle mých představ. Konečně jsem se mohla pustit do všech těch knih, které jsem si chtěla tak dlouho přečíst a konečně za rok přečetla na mě i velmi uspokojivý počet knih. A proto vám po velmi dlouhé době můžu přinést několik tipů, co stojí za přečtení. :)   Již nějakou dobu mám rozečtenou vždy jednu knihu z beletrie a jednu naučnou a střídám je podle nálady, takže tady najdete tipy na obojí. Pokud ovšem čekáte nějaké knižní novinky, tak těch se u mě ...

borůvkový koláč s drobenkou

  Ingredience: 20 lžic cukr 10 lžic olej 4 ks vejce 30 lžic mléko 18 lžic hladká mouka 18 lžic hrubá mouka 2 balíčky kypřící prášek do pečiva                     drobenka:  cukr krupice hrubá mouka  máslo  vanilkový cukr postup:  Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut. Mezitím si vytvoříme drobenku. Drobenkou posypeme koláč, snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších cca 10-15 minut.

cuketový chlebíček

  Ingredience:  - 400g cukety - 1 citron - 300g polohrubé mouky - 150g cukru krupice  - 50g mletého máku  - 100g oleje  - 2 vejce - půl lžičky jedlé sody  - půl lžičky kypřícího prášku do pečiva  - půl lžičky soli  postup:  Cuketu umyjeme a nastrouháme i se slupkou. Z citronu nastrouháme do těsta kůru a vymačkáme šťávu.Všechny ostatní suroviny smícháme a vytvoříme těsto. Cuketu pak postupně vmícháme. Vymažeme si formu máslem nebo olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 180 stupňů cca 40-45 minut. Až vychladne, můžete přetřít citronovou nebo čokoládovou polevou.