Přeskočit na hlavní obsah

špenát

avocado, salmon, and delicious food image

Ingredience: 
- zmražený špenát
- 3 stroužky česneku
- voda
- pepř
- sůl
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- hladká mouka

Postup: 
Špenát vytáhneme z igelitu a dáme do hrnce. Necháme rozmrznout. Jakmile rozmrzne, zalijeme 2 sklenicemi vody. Dáme vařit. Přidáme prolisované 3 stroužky česneku. Přidáme sůl a pepř. Mícháme. V malém hrníčku smícháme mléko a mouku. Rozmícháme. Přilijeme do špenátu za stálého míchání. V hrníčku rozmícháme 2 vejce a potom za stálého míchání vlijeme do špenátu. Mícháme dokud nezhoustne. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nedělej to...! a tamto už vůbec ne!

 Od chvíle, kdy se začneme pohybovat a zkoumat svět kolem nás, neustále jen slyšíme: nesahej na to, nechoď tam, nedělej to, spálíš se, bouchneš se, rozbiješ to... Postupem času zmizí věty: pozor, spálíš se, bouchneš se, rozbiješ si hlavu, zlomíš si ruku, nohu... ale ty první zůstávají a valí se na ně další a další měl bys, neměl bys, atd... Momentálně žijeme v době, kdy na nás skáčou tyhle věty v jednom kuse, ovšem už ne jen od lidí, kteří to s tebou myslí dobře a dělají to, aby tě ochránili před úrazem či zklamáním. Říkají to úplně všichni lidi na celé této vyspělé planetě...   Jez maso, potřebuješ bílkoviny. Nejez maso, škodí tvému zažívacímu ústrojí. Jez ryby kvůli omega 3 mastných kyselin, alespoň 3x týdně. Nejez ryby, jsou plné těžkých kovů. Nejez žádná zvířata, mají taky svou duši, pojďme je všechny zachránit. Jez více ovoce a zeleniny. Jez zdravěji. Nejez pořád jen ty fast foodové sračky. Pij mlíko kvůli vápníku, abys měl zdravé kosti. Nepij mlíko - je určené pro telata a ty ho

borůvkový koláč s drobenkou

  Ingredience: 20 lžic cukr 10 lžic olej 4 ks vejce 30 lžic mléko 18 lžic hladká mouka 18 lžic hrubá mouka 2 balíčky kypřící prášek do pečiva                     drobenka:  cukr krupice hrubá mouka  máslo  vanilkový cukr postup:  Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut. Mezitím si vytvoříme drobenku. Drobenkou posypeme koláč, snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších cca 10-15 minut.

valašská kyselice

   Ingredience:  - kysané bílé zelí 500g  - bílé fazole  - smetana  - sušené houby  - máslo - hladká mouka  - sůl postup:   Fazole nasypeme na dno hrnce a posypeme houbami, necháme takto namočené ve vodě přes noc. Fazole s houbami vaříme dokud fazole nezměknou. Mezitím vylejeme šťávu ze zelí do hrnku, pořádně ho vymačkáme. V druhém hrnci uvaříme zelí. Když máme oboje měkké, zelí přidáme k fazolím. Zalejeme smetanou. Z cca půlky kostky másla uděláme zasmážku a zahustíme polévku. Osolíme podle chuti.