Vepřová panenka se švestkovou omáčkou:
Ingredience:
- vepřová panenka
- olej
- povidla
- citron
- cukr
- tymián
Postup:
Vepřovou panenku umyjeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka osmažíme na pánvi, jen aby se zatáhla. Jakmile se zatáhne, přendáme panenku do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme do trouby. Mezitím co se panenka peče, si připravíme přílohu. (Hranolky/brambory/bramborová kaše/zeleninový salát). Na pánev, na které jsme smažili panenku, dáme 4 lžíce povidel a povaříme, dokud nevznikne omáčka. Poté ochutíme citronovou šťávou a cukrem tak, aby omáčka byla sladkokyselá. Jakmile se panenka upeče, nakrájíme ji na plátky a polijeme omáčkou.
Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou:
Postup je úplně stejný jako u švestkové, akorát místo povidel, dáme 4 lžíce brusinkové marmelády nebo husté zavařeniny.
Komentáře
Okomentovat